Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin acuză Ucraina că a ales calea terorii, în locul păcii

Vladimir Putin acuză Ucraina că a ales calea terorii, în locul păcii

Vladimir Putin acuză Ucraina că a ales calea terorii, în locul păcii
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
10 Aug 2016   •   19:28

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat miercuri Ucraina că a ales calea terorii în locul păcii şi că joacă un joc periculos după ce serviciul rus de securitate FSB a anunţat că a dejucat o serie de raiduri armate ucrainene în Crimeea anexată, scrie Reuters.

Putin a declarat, la Moscova, că acţiunile Kievului au fost 'prosteşti' şi 'criminale' şi că nu există niciun rost pentru organizarea unei noi runde de discuţii privind procesul de pace din estul Ucrainei ca urmare a acestor incursiuni.

Totodată preşedintele rus a afirmat că Moscova va lua măsuri de securitate importante pentru a garanta siguranţa în Crimeea şi a subliniat că SUA şi Europa trebuie să ia măsuri concrete pentru a schimba comportamentul Ucrainei.

"Totul arată că cei care au luat şi păstrează puterea la Kiev, în loc să caute compromisuri, în loc să caute modalităţi pentru o soluţie paşnică, au ales calea terorii. Este un joc foarte periculos", a spus Putin, în conferinţa de presă susţinută după întâlnirea cu omologul său armean, Serj Sarkisian, relatează agenţia EFE.

Kievul respinge acuzaţiile FSB-ului în legătură cu o serie de presupuse raiduri armate ucrainene în Crimeea.

×
Subiecte în articol: Kiev
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close