Antena 3 CNN Externe Putin acuză serviciile secrete străine: Vor să destabilizeze Rusia

Putin acuză serviciile secrete străine: Vor să destabilizeze Rusia

Putin acuză serviciile secrete străine: Vor să destabilizeze Rusia
Sursa foto: Foto: gbmnews.com
26 Mar 2015   •   19:30

Preşedintele rus Vladimir Putin acuză serviciile secrete străine că intenţionează să destabilizeze Rusia înaintea alegerilor din 2016 şi 2018 prin utilizarea organizaţiilor nonguvernamentale, informează Reuters.

Liderul rus a criticat dur organizaţiile nonguvernamentale care primesc fonduri din străinătate şi a avertizat că vor fi monitorizate atent.

"Tentativele serviciilor secrete occidentale de a folosi organizaţii nonguvernamentale şi grupuri nonpolitice în scopuri proprii, în principal pentru discreditarea şi destabilizarea Rusiei, nu au încetat", a declarat Putin cu ocazia unei reuniuni a şefilor Serviciului Federal de Securitate (FSB).

"Serviciile secrete străine pregătesc acţiuni înaintea campaniilor electorale din 2016 şi 2018", a subliniat fostul agent KGB devenit lider al Rusiei, referindu-se la scrutinul parlamentar programat anul viitor şi la cel prezidenţial, de peste trei ani.

În 2012, Putin a promulgat o lege care obligă ONG-urile implicate în activităţi politice să se înregistreze ca "agenţi străini" dacă primesc finanţare din afara Rusiei.

Legea este privită de critici precum o încercare de a reduce la tăcere organizaţiile care denunţă încălcările drepturilor omului din Rusia.

×
Subiecte în articol: FSB
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close