Antena 3 CNN Externe Președinții Rusiei și Franței, direct implicați în disputa pentru Siria

Președinții Rusiei și Franței, direct implicați în disputa pentru Siria

Președinții Rusiei și Franței, direct implicați în disputa pentru Siria
16 Oct 2016   •   21:23

Preşedinţii Francois Hollande şi Vladimir Putin fac declaraţii contradictorii despre rolul jucat de ţările lor în Siria, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Franţa nu este "foarte implicată" în procesul de soluţionare a conflictului din Siria, a apreciat Putin duminică, într-o conferinţă de presă în marja summitului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) din Goa, în India. "Amintiţi-vă când portavionul [francez] Charles de Gaulle se îndrepta spre coastele Siriei. Şi aparent căzusem de acord să colaborăm, dar după câteva zile a făcut stânga-mprejur spre Canalul Suez", a adăugat preşedintele Rusiei, citat de AFP.

De partea cealaltă, preşedintele Franţei a afirmat că nu intenţionează să slăbească presiunile asupra Rusiei în ceea ce priveşte sprijinul Moscovei pentru regimul de la Damasc. Potrivit unui cotidian regional preluat de Reuters, Hollande s-a declarat gata să se întâlnească cu Putin pentru a discuta despre războiul din Siria.

Putin şi-a anulat o vizită la Paris programată pe 19 octombrie, după ce Hollande a declarat că singurul subiect pe care vrea să îl discute este Siria. Relaţiile bilaterale franco-ruse sunt tensionate, în urma exercitării de către Rusia a dreptului de veto împotriva unei rezoluţii propuse de Franţa în Consiliul de Securitate al ONU, pe 8 octombrie. Rusia a introdus atunci propria versiune de rezoluţie privind încetarea focului în Siria; nici acest document, care omitea orice referire la Alep, nu a fost aprobat prin votul Consiliului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close