Antena 3 CNN Externe Anunțul făcut de Vladimir Putin despre NATO. Ce se va întâmpla în Rusia

Anunțul făcut de Vladimir Putin despre NATO. Ce se va întâmpla în Rusia

Anunțul făcut de Vladimir Putin despre NATO. Ce se va întâmpla în Rusia
30 Iun 2016   •   16:42

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că țara sa nu se va lăsa atrasă în 'frenezia militaristă' spre care o împinge NATO, dar a susținut că va găsi răspunsurile adecvate pentru garantarea securității sale într-o lume 'tot mai imprevizibilă', transmite agenția EFE.

'Alianța (atlantică) caută în comportamentul Rusiei nu doar să-și confirme legitimitatea și utilitatea existenței, dar face și pași reali către confruntarea cu noi', a subliniat Putin la o întâlnire cu ambasadorii ruși.

'Nu avem intenția să cădem în frenezia militaristă', a adăugat liderul de la Kremlin, menționând totuși că Rusia știe cum să reacționeze în mod adecvat și este ceea ce va face în viitor.

Insistând că NATO dorește să împingă Rusia către o 'cursă a înarmărilor inutilă și oneroasă', Putin a asigurat că acest lucru 'nu se va întâmpla, dar nici nu vom fi slabi'. 'Vom putea întotdeauna să ne apărăm și să garantăm securitatea Federației Ruse și a cetățenilor ei', a indicat el.

'Suntem acuzați permanent de activități militare. Unde? Pe teritoriul nostru. Iar ceea ce se întâmplă la frontierele noastre ei consideră că este normal', a continuat președintele rus, făcând referire la viitoarea desfășurare a patru batalioane NATO în statele baltice și în Polonia și la scutul antirachetă pe care SUA continuă să-l instaleze în estul Europei, în pofida dispariției a ceea ce Putin a numit 'amenințarea imaginară nucleară iraniană'.

'Observăm încercări insistente ale mai multor parteneri de a-și conserva monopolul asupra dominației geopolitice', a spus mai departe președintele rus, estimând că 'în loc să diminueze, riscurile pentru securitatea economică și umanitară se multiplică și se extind către noi regiuni ale planetei'.

'Starea lucrurilor în lume este departe de stabilitate și tot mai imprevizibilă', a conchis liderul rus, vorbind despre schimbările importante produse în toate sferele relațiilor internaționale. El a subliniat intensificarea luptei pentru influență și resurse pe plan internațional, apreciind că în această luptă 'unii încearcă să treacă peste toate regulile și peste orice convenționalism'.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin NATO
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close