Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin își înlătură adversarii sistematic. Anunțul făcut de la Kremlin

Vladimir Putin își înlătură adversarii sistematic. Anunțul făcut de la Kremlin

Vladimir Putin își înlătură adversarii sistematic. Anunțul făcut de la Kremlin
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
26 Oct 2016   •   20:04

Mai mulţi militanţi ruşi pentru drepturile omului cunoscuţi pentru apărarea drepturilor deţinuţilor au anunţat miercuri că au fost excluşi din comisiile de monitorizare în închisorile ruse, relatează AFP.

'Apărătorii drepturilor omului cei mai activi şi profesionişti au fost excluşi din comisiile de monitorizare' , a declarat Anna Karetnikova, coordonatoarea Uniunii solidarităţii cu deţinuţii politicii, calificând această situaţie drept 'ruşinoasă'.

Comisiile de monitorizare sunt alese la fiecare trei ani de către Camera civilă rusă, organ consultativ din care fac parte reprezentanţi ai societăţii civile din Rusia. Vineri, Camera civilă a prezentat componenţa unor noi comisii de monitorizare în 42 de regiuni din Rusia.

Două ziariste cunoscute pentru numeroasele lor reportaje privind situaţia în închisorile din Rusia, Zoia Svetova şi Elena Masiuk, ale căror mandate nu au fost reînnoite, 'au cerut anularea acestor alegeri', a indicat Karetnikova.

Potrivit ONG-urilor internaţionale, în pofida unor progrese, tortura şi relele tratamente sunt practicate în închisorile şi taberele de muncă din Rusia.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia comisii monitorizare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close