Antena 3 CNN Externe Răsturnare de cifre în sondajele alegerilor prezidențiale din Franța. Cine câștigă scrutinul

Răsturnare de cifre în sondajele alegerilor prezidențiale din Franța. Cine câștigă scrutinul

Răsturnare de cifre în sondajele alegerilor prezidențiale din Franța. Cine câștigă scrutinul
Sursa foto: Foto: Facebook / Emmanuel Macron
13 Feb 2017   •   16:25

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron ar învinge-o la mare distanţă pe lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa, însă rezultatul unei confruntări între şefa Frontului Naţional (FN) şi conservatorul Francois Fillon este mai strânsă ca oricând, relevă un sondaj de opinie făcut public luni, potrivit Reuters.

Conform sondajului OpinionWay, Marine Le Pen ar urma să obţină 42% din voturi, comparativ cu 58% pentru Fillon, în cazul în care conservatorul, puternic afectat de un scandal în legătură cu activitatea presupus fictivă a soţiei sale ca asistent parlamentar, ar ajunge în turul al doilea. Este cel mai ridicat procent pentru Marine Le Pen pentru turul al doilea dintre sondajele din acest an.

Restul datelor din sondaj sunt similare cu cele din sondajele precedente. Marine Le Pen ar urma să câştige primul tur al alegerilor, de pe 23 aprilie, însă ar pierde apoi atât în faţa lui Macron, cât şi a lui Fillon, în al doilea tur de la 7 mai.

Marine Le Pen este cotată cu 26% pentru primul tur, comparativ cu 22% pentru Macron şi 21% pentru Fillon.

Macron, centrist, ar fi astfel candidatul cu cele mai mari şanse să o învingă pe Le Pen în turul al doilea. Macron ar urma să obţină 63% din voturi, iar Le Pen - 37%.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close