Antena 3 CNN Externe Războiul civil din Siria face din copiii obişnuiţi EROI. Momentul în care un băiat îşi salvează sora, alergând printre gloanţe

Războiul civil din Siria face din copiii obişnuiţi EROI. Momentul în care un băiat îşi salvează sora, alergând printre gloanţe

Războiul civil din Siria face din copiii obişnuiţi EROI. Momentul în care un băiat îşi salvează sora, alergând printre gloanţe
Sursa foto: Foto captura YouTube
11 Noi 2014   •   12:47

O filmare postată pe YouTube dezvăluie o scenă cutremurătoare din Siria, în care un băiat în vârstă de aproximativ 8 ani dă dovadă de curaj salvând, printre focuri de armă, o fetiţă speriată care se adăpostise sub o maşină, scrie telegraph.co.uk.

Filmarea, care a fost postată pe contul de Youtube al activiştilor Shaam News Network, surprinde momentul în care un minor aleargă printre gloanţe spre o fetiţă, cel mai probabil sora lui, rămasă blocată lângă o maşină incendiată.

Pe imagini se vede cum băiatul a fost lovit de un glonţ în timp ce se apropia de maşină, cade la pământ, însă se ridică după câteva secunde şi o prinde de mână pe fetiţă. Cei doi fug apoi spre adăpost.

Scena cutremurătoare a fost filmată de un grup de bărbaţi aflat în apropiere, la adăpost. La un moment dat, unul dintre aceştia exclamă “Allahu akbar”, care înseamnă "Allah e mare!"

The Telegraph precizează că nu poate certifica autenticitatea acestei filmări, însă citează experţi care susţin că nu există motive ca ea să fie pusă la îndoială.

Războiul civil din Siria, declanşat în urmă cu aproximativ patru ani, a făcut sute de mii de victime din rândul celor care se opun regimului lui Bashar Al-Assad.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close