Antena 3 CNN Externe Reacţie dură a Coreei de Nord, după ce a fost acuzată că a furnizat rachete grupării Hamas: "E o tentativă sinistră a Americii de a izola Coreea de Nord"

Reacţie dură a Coreei de Nord, după ce a fost acuzată că a furnizat rachete grupării Hamas: "E o tentativă sinistră a Americii de a izola Coreea de Nord"

Reacţie dură a Coreei de Nord, după ce a fost acuzată că a furnizat rachete grupării Hamas: "E o tentativă sinistră a Americii de a izola Coreea de Nord"
de O.P.    |    29 Iul 2014   •   07:25

Articolele de presă care afirmă că Phenianul ar fi furnizat rachete mişcării Hamas şi material militar grupării Hezbollah sunt "ficţiune pură", a apreciat Coreea de Nord, denunţând o "tentativă sinistră" de a sugera o legătură între nord-coreeni şi conflictele din Orientul Mijlociu.

Aceste declaraţii au fost făcute luni seara de către Ministerul nord-coreean de Externe, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială KCNA.

Citând surse occidentale, cotidianul britanic Daily Telegraph a afirmat weekendul trecut că Hamas a transmis Phenianului o sumă de bani pentru a primi rachete şi echipamente de comunicaţie.

Anterior, un judecător federal a declarat că Phenianul a furnizat arme sofisticate mişcării şiite libaneze Hezbollah."Este o aberaţie nefondată şi o ficţiune pură susţinută de Statele Unite, pentru a izola (Coreea de Nord) pe scena internaţională", s-a indignat ministerul nord-coreean.

"În spatele acestei propagande se disimulează o tentativă a Statelor Unite de a-şi justifica actele criminale de susţinere a Israelului", a adăugat Phenianul.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close