Antena 3 CNN Externe Reacţii după atentatul de la Cairo: "Italia nu se va lăsa intimidată"

Reacţii după atentatul de la Cairo: "Italia nu se va lăsa intimidată"

Reacţii după atentatul de la Cairo: "Italia nu se va lăsa intimidată"
11 Iul 2015   •   10:46

Italia "nu se va lăsa intimidată" de atentatul produs în dimineața zilei de sâmbătă asupra Consulatului său de la Cairo, a declarat ministrul italian al afacerilor externe Paolo Gentiloni, precizând că nu există italieni printre victime, informează Agerpres.
 
"Nu există victime italiene în urma atacului împotriva consulatului nostru de la Cairo. Suntem aproape de persoanele afectate și de personalul nostru. Italia nu se va lăsa intimidată", a notat ministrul pe contul său de Twitter.

O bombă plasată sub o mașină parcată lângă Consulatul Italiei din Cairo a explodat sâmbătă în jurul orei locale 06.30 (04.30 GMT), explozie soldată cu un mort și patru răniți.

În momentul exploziei, Consulatul era închis. O parte din fațada clădirii s-a prăbușit, în timp ce bucăți din mașină erau împrăștiate în jur.

De când armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi, în 2013, atacurile jihadiste s-au înmulțit în Egipt, vizând în special forțele de ordine. Aceste atacuri sunt revendicate de grupuri care declară că acționează ca represalii la persecuțiile ce s-au abătut asupra persoanelor pro-Morsi.

Atentatele cele mai sângeroase au avut loc în nordul peninsulei Sinai, însă nici Cairo și orașele din Delta Nilului nu au fost ocolite de aceste atacuri, care au ucis sute de polițiști și soldați.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close