Antena 3 CNN Externe Reportaj inedit: Doi jurnalişti francezi au zburat cu un pistol în bagajele de mână

Reportaj inedit: Doi jurnalişti francezi au zburat cu un pistol în bagajele de mână

Reportaj inedit: Doi jurnalişti francezi au zburat cu un pistol în bagajele de mână
06 Ian 2011   •   12:53

Jurnaliştii francezi au demonstrat că sistemul de securitate din două aeroporturi importante din Franţa, cel din Marseille şi Charles-de-Gaulle din Paris, lasă de dorit. Aceştia au realizat un reportaj inedit, reuşind să transporte un pistol în bagajele de mână, informează Le Point.

Jurnaliştii au apelat la ajutorul unui specialist din sectorul aeronautic, care le-a furnizat un pistol semiautomat cu calibrul 9 mm. Arma nu a fost descoperită de nici unul dintre agenţii de securitate ai celor două aeroporturi.

Reportajul a fost realizat în două reprize. Primul zbor a avut loc la 8 noiembrie, jurnaliştii plecând cu o cursă de pe aeroportul Charles-de-Gaulle către Nice. În aceeaşi seară, reporterii s-au îmbarcat într-o cursă de la Marseille-Marignane către Paris. În timpul celui de-al doilea zbor, unul dintre reporteri s-a filmat în aeronavă în timp ce scotea pistolul din bagaj.

Reportajul, intitulat „Poliţia privată: securitatea la reducere”, a fost realizat de jurnaliştii Linda Bendali şi Mathieu Lere. Securitatea din ambele aeroporturi vizate de reportaj este asigurată de firme private.

„Acest reportaj, în cazul în care este real, demonstrează că sistemul de securitate din aeroporturi este perfectibil şi că, pe lângă agenţii de securitate ai firmelor private, este necesară prezenţa poliţiştilor”, a declarat Patrice Ribeiro, reprezentant al sidicatului Synergie al poliţiştilor francezi.

 

 

×
Subiecte în articol: jurnalisti Franta aeroport
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close