Antena 3 CNN Externe Reproşuri de la tribuna ONU. Vladimir Putin a criticat politica externă a SUA

Reproşuri de la tribuna ONU. Vladimir Putin a criticat politica externă a SUA

Reproşuri de la tribuna ONU. Vladimir Putin a criticat politica externă a SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    28 Sep 2015   •   21:21

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, politicile Statelor Unite în Orientul Mijlociu şi în Africa.
  
"Scopul pentru care a fost creată Organizaţia Naţiunilor Unite a fost abuzat de ţările ajunse în vârful piramidei după Războiul Rece", a declarat Putin, conform Business Insider.

"Au crezut că ştiu mai bine, au crezut că nu este necesar să se coordoneze cu ONU pentru legitimarea deciziilor", a explicat Putin, referindu-se la intervenţiile militare americane.
   
"Sigur că lumea este în schimbare. Naţiunile Unite trebuie să se adapteze acestor transformări naturale. Rusia este pregătită", a subliniat liderul de la Kremlin.
   
"Exportul aşa-numitelor revoluţii democratice continuă. Departe de a învăţa din propriile erori, acestea sunt repetate. Este suficient să ne uităm la Orientul Mijlociu şi la nordul Africii... În loc să aducă reforme, ingerinţele străine au generat violenţă, sărăcie şi anarhie socială", a adăugat Putin.
   
"Vidul de putere din Orientul Mijlociu a început să fie acoperit de militanţi islamişti, de terorişti... Credem că este o eroare enormă să nu cooperăm cu Administraţia şi cu armata siriană. În conformitate cu legislaţia internaţională, trebuie să creăm o largă coaliţie internaţională împotriva terorismului. Este logic că ţările dezvoltate ar trebui să joace roluri în această coaliţie", a explicat liderul rus.

Citeşte şi:

Obama cere înlăturarea lui Bashar al-Assad. Putin respinge ideea

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close