Antena 3 CNN Externe Republica Moldova a ieşit de sub influenţa Rusiei. Cine spune asta

Republica Moldova a ieşit de sub influenţa Rusiei. Cine spune asta

Republica Moldova a ieşit de sub influenţa Rusiei. Cine spune asta
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iul 2015   •   17:12

Rezultatul alegerilor locale din Republica Moldova arată că cetăţenii moldoveni sunt dezamăgiţi de proiectul Uniunii vamale Rusia/Belarus/Kazahstan şi că ţara a părăsit sfera de influenţă rusă, scrie editorialistul publicaţiei Nezavisimaia Gazeta.

"Rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova relevă că cetăţenii moldoveni sunt dezamăgiţi de Uniunea Vamală şi că nu doresc ca Rusia să le fie "fratele mai mare". Rezultatele arată importanţa continuă a geopoliticii în Republica Moldova şi faptul că această ţară a părăsit sfera de influenţă rusă", afirmă Svetlana Gamova, editorialistul publicaţiei Nezavisimaia Gazeta.

"La Chişinău, unde trăiesc o treime dintre moldoveni, Dorin Chirtoacă, membru al Partidului Liberal proeuropean, a fost ales primar, învingându-l pe candidatul Partidului Socialist", notează Gamova, precizând că tendinţa s-a menţinut în toate zonele urbane.
   
"Toţi alegătorii moldoveni consideră că în spatele socialiştilor se află socialiştii", adaugă Gamova, potrivit site-ului Eurasiareview.com.
   
Partidele proeuropene din Republica Moldova au câştigat cele mai multe primării, inclusiv pe cea din Chişinău, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, desfăşurat duminică şi considerat un test privind orientarea prorusă sau prooccidentală a fostei republici sovietice.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close