Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Angajat al Ambasadei Rusiei la Chişinău, filmat beat la volan. Reacția halucinantă a oficialilor ruși

Angajat al Ambasadei Rusiei la Chişinău, filmat beat la volan. Reacția halucinantă a oficialilor ruși

Angajat al Ambasadei Rusiei la Chişinău, filmat beat la volan. Reacția halucinantă a oficialilor ruși
18 Aug 2016   •   11:53

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a convocat miercuri un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, după ce presa locală a relatat că un angajat al ambasadei ruse, aflat în stare de ebrietate, a condus un autoturism cu numere diplomatice şi a fost la un pas să accidenteze câţiva tineri, a relatat Radio Chişinău, scrie Agerpres.

Incidentul ar fi avut loc în seara zilei de luni, 15 august, în localitatea Molovata Nouă şi a fost filmat de martori oculari.

MAE moldovean a reiterat necesitatea respectării Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice şi a legislaţiei Republicii Moldova în vigoare, fără să precizeze dacă funcţionarul rus a încălcat sau nu aceste norme.

Pe de altă parte, ambasada rusă la Chişinău a emis un comunicat în care îl absolvă pe angajatul său de orice vină, acuzându-i în schimb pe cetăţenii moldoveni care l-au filmat în timp ce acesta 'se odihnea'.

Potrivit unor martori, autoturismul avea şi girofarul pornit. Mai mult, în filmuleţul postat pe Youtube, şoferul se arată deranjat când observă că este filmat.

După cum relatează mai multe media moldovene, la volanul maşinii cu numere diplomatice, care ar aparţine Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, se afla Renat Aderjanov, secretar I la misiunea diplomatică rusă. Or, de regulă, funcţiile de secretar I şi secretar II sunt funcţii de acoperire pentru ofiţerii serviciilor speciale, mai scrie presa de peste Prut.

Serviciul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare a anunţat că s-a autosesizat în legătură cu înregistrările video cu diplomatul rus postate pe internet.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: beat alcool
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close