Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon cere revocarea ambasadorului la București, după o afirmație privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu

Igor Dodon cere revocarea ambasadorului la București, după o afirmație privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu

Igor Dodon cere revocarea ambasadorului la București, după o afirmație privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Igor Dodon/facebook
10 Ian 2017   •   13:33

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că va cere Guvernului de la Chişinău revocarea ambasadorului în România, Mihai Gribincea, după ce acesta a declarat că este posibil ca decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu să fie declarat neconstituţional.

”Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia. Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador. Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Ambasadorul Mihai Gribincea a făcut această declarație în timpul unei emisiuni televizate.

„Unul dintre parlamentarii din Republica Molodva a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea.

 

×
Subiecte în articol: igor dodon Republica Moldova
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close