Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon refuză ca româna să fie limbă de stat în Republica Moldova

Igor Dodon refuză ca româna să fie limbă de stat în Republica Moldova

Igor Dodon refuză ca româna să fie limbă de stat în Republica Moldova
15 Oct 2017   •   13:52

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova,  a declarat pentru presa rusă că va bloca inițiativa de schimbare în Constituție a denumirii limbii de stat din "moldovenească" în "română".

"Nu este exclus ca procedura să fie lansată. Socialiștii și presedintele nu o vor susține categoric. Voi bloca inițiativa de modificare a denumirii limbii de stat", a spus  Igor Dodon.

Potrivit hotnews.ro, șeful statului a explicat că, potrivit procedurii, Curtea Constituțională are la dispoziție șase luni ca să se expună asupra acestei chestiuni.

"Sper că în Parlament nu vor fi acumulate 67 de voturi. Și chiar dacă vor vota, eu nu voi promulga legea. Limba noastră de stat este moldoveneasca. Așa a fost, este și va fi", a adăugat Igor Dodon.

O treime dintre deputații de la Chișinău au semnat inițiativa de modificare a art. 13 din Constituția Republicii Moldova astfel încât limba moldovenească, stipulată ca limbă de stat, să fie redenumită în limba română. Propunerea este inițiata de 34 dintre cei 101 deputați.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close