Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Klaus Iohannis, strigăt de ajutor la Summitul NATO: Georgia, Ucraina și Republica Moldova necesită sprijin susținut

Klaus Iohannis, strigăt de ajutor la Summitul NATO: Georgia, Ucraina și Republica Moldova necesită sprijin susținut

Klaus Iohannis, strigăt de ajutor la Summitul NATO: Georgia, Ucraina și Republica Moldova necesită sprijin susținut
09 Iul 2016   •   19:49

Președintele Klaus Iohannis a susținut sâmbătă la cea de-a doua reuniune a Consiliului Nord-Atlantic că Georgia, Ucraina și Republica Moldova necesită ajutor susținut din partea Alianței, scrie Agerpres.ro.

"Ieri am luat decizii majore privind întărirea NATO. Pe baza acestor decizii, strategia NATO ar trebui să devină mai coerentă pentru creșterea stabilității, mai ales în vecinătatea apropiată. Un astfel de efort ar trebui să ofere posibilitatea partenerilor noștri să se apere singuri și să asigure securitatea popoarelor lor prin intermediul scopurilor și instituțiilor democratice. Partenerii noștri estici, în special Georgia, Ucraina și Republica Moldova, necesită ajutor susținut. NATO ar trebui să reevalueze constant suportul oferit în domenii precum reformele legate de apărare și securitate și să întărească sectoarele vulnerabile, inclusiv domeniile cibernetic și energetic. Cerem ca în acest caz contribuția acestor parteneri la eforturile internaționale să proiecteze stabilitatea prin intermediul participării la misiuni și operații conduse de Alianță", a spus șeful statului. 

El a conchis că pentru a aborda eficient amenințările din vecinătate, atât în est, cât și în sud, este nevoie de cooperare la granițe cu partenerii, încurajând în același timp asumarea la nivel local și acceptarea eforturilor Alianței, precum și o mai mare sinergie și cooperarea cu organizațiile internaționale și regionale. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close