Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Militari ruşi şi transnistreni se antrenează lângă Tiraspol. Reacția oficialilor din Republica Moldova

Militari ruşi şi transnistreni se antrenează lângă Tiraspol. Reacția oficialilor din Republica Moldova

Militari ruşi şi transnistreni se antrenează lângă Tiraspol. Reacția oficialilor din Republica Moldova
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Aug 2016   •   22:58

Militari ruşi şi transnistreni desfăşoară exerciţii antitero în regiunea separatistă din Republica Moldova, în apropiere de Tiraspol. Antrenamentele, considerate ilegale de oficialii de la Chişinău, au scopul declarat de a combate terorismul şi presupun apărarea regiunii de o eventuală invazie a armatei de la Chişinău, după cum scrie presa locală, potrivit stiri.tvr.ro

Teroriştii au atacat staţiile de epurare a apei și amenință că le vor distruge. S-ar declanşa astfel o catastrofă ecologică. Aşa că trupele ruse şi militarii de la Tiraspol vor să anihileze inamicul în cel mai scurt timp. Este scenariul după care se desfăşoară exerciţiile militare din regiunea transnistreană.

Chișinăul a cerut explicații, dar ataşatul militar al Rusiei a refuzat să se prezinte la Ministerul Apărării din Republica Moldova.

Organizarea acestor aplicaţii este o sfidare a legislaţiei naţionale, au anunţat oficialii moldoveni. Aceştia consideră că Tiraspolul a încălcat angajamentul asumat împreună cu Moscova de a nu crea situații tensionate în zona de securitate, cât timp Comisia Unificată de Control este în vacanţă.

 

×
Subiecte în articol: exercitii militare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close