Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Republica Moldova vrea să interzică programele informative ale ţărilor non-UE. Cum a reacționat Rusia

Republica Moldova vrea să interzică programele informative ale ţărilor non-UE. Cum a reacționat Rusia

Republica Moldova vrea să interzică programele informative ale ţărilor non-UE. Cum a reacționat Rusia
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Iul 2016   •   13:39

Moscova reacționează la intenția deputaților din Republica Moldova de a interzice știrile, emisiunile de dezbateri politice și cele cu caracter militar retransmise din Federația Rusă. Ministerul rus de Externe califică inițiativa drept un gest neprietenesc. În replica, deputaţii de la Chișinău spun că Parlamentul țării nu este obligat să ceară permisiunea niciunui alt stat pentru deciziile pe care le ia, potrivit stiri.tvr.ro.

Potrivit noilor modificări operate la Codul Audiovizualului, pe teritoriul țării nu vor putea fi retransmise programe informative sau de analiză ce provin din statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene sau din cele care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră. Federația Rusă nu a ratificat documentul, ceea ce înseamnă că pe teritoriul țării nu vor mai fi difuzate știrile, emisiunile de dezbateri cu caracter politic sau militar realizate in Rusia.

La scurt timp după aprobarea modificărilor Codului Audiovizual, Ministerul rus de Externe a emis un comunicat prin care califică gestul drept unul neprietenesc, în contextul alegerilor prezidențiale din R. Moldova.

Deputații de la Chișinău califică reacția Moscovei drept o imixtiune. Ei subliniază că modificările operate în Codul Audiovizualului nu restrâng activitatea radiodifuzorilor din ţară, ci au doar scopul de a proteja cetățenii de propaganda rusă.
 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close