Antena 3 CNN Externe Rezultatele alegerilor regionale din Franţa: Partidul lui Sarkozy, devansat de socialişti

Rezultatele alegerilor regionale din Franţa: Partidul lui Sarkozy, devansat de socialişti

Rezultatele alegerilor regionale din Franţa: Partidul lui Sarkozy, devansat de socialişti
Sursa foto: Sarkozy
15 Mar 2010   •   15:20


Partidul Socialist a câştigat primul tur al alegerilor regionale din Franţa, care vor desemna consiliile celor 26 de regiuni ale ţării. Forţele de dreapta ale preşedintelui Nicolas Sarkozy au pierdut primul tur al alegerilor regionale la o distanţă de 3,3 puncte procentuale, informează AFP.

Potrivit informaţiilor oficiale oferite de Ministerul de Interne francez, blocul de stânga (53,46 %) se distanţează cu 14 puncte procentuale de blocul de dreapta (38,93 %). Partidul Socialist a devansat Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), partidul din care face parte Nicolas Sarkozy.(29,48 % faţă de 26,18 %).

Publicaţia Le Figaro susţine că partidul UMP al lui Nicolas Sarkozy dispune numai de "opt zile pentru a evita dezastrul", încercând să atragă noi forţe din rândul celor 53,65 % de absenteişti.

Cei mai mulţi francezi văd în acest prim tur al alegerilor regionale o evaluare a celor aproape trei ani de când este la putere Nicolas Sarkozy. Cel de-al doilea tur al alegerilor este programat la data de 21 martie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta Nicolas Sarkozy
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close