Antena 3 CNN Externe România, condamnată la CEDO, după ce un bărbat a fost bătut de poliţişti pe holul secţiei

România, condamnată la CEDO, după ce un bărbat a fost bătut de poliţişti pe holul secţiei

România, condamnată la CEDO, după ce un bărbat a fost bătut de poliţişti pe holul secţiei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Ian 2018   •   15:35

România a fost condamnată la CEDO, care a stabilit că statul român nu a făcut o anchetă efectivă pentru a descoperi şi pedepsi vinovaţii în cazul unui bărbat care a fot bătut de polițiști.

O vecină l-a reclamat la poliţie pe Victor Stanciu pentru că îşi scosese pe holul blocului nişte lucruri din casă, în timp ce zugrăvea, iar doi poliţişti i-au bătut în uşă bărbatului şi i-au cerut să se legitimeze. Pentru că nu i s-a spus de ce, bărbatul nu le-a dat poliţiştilor actele, iar aceştia l-au culcat la pământ şi încătuşat pentru a-l duce la poliţie.

Poliţiştii l-ar fi bătut pe holul secţiei de poliţie, timp de zece minute, iar apoi l-ar fi lăsat într-o cameră şi au plecat. Victor Stanciu i-a dat în judecată. Procurorul de şedinţă şi judecătorul nu au negat că poliţiştii au folosit forţa, însă au considerat-o justificată în condiţiile în care el s-a opus încătuşării.

Victor Stanciu s-a adresat CEDO în 2013 şi a reclamat încălcarea articolului 3 din Convenţie şi a articolului 13 întrucât în dreptul intern românesc nu există o modalitate juridică eficientă prin care reclamantul să se poată plânge împotriva soluţiei unui procuror, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: plangere CEDO România politisti batut
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close