Antena 3 CNN Externe România pierde sprijinul Franţei pentru obţinerea portofoliului agriculturii

România pierde sprijinul Franţei pentru obţinerea portofoliului agriculturii

România pierde sprijinul Franţei pentru obţinerea portofoliului agriculturii
Sursa foto: steag ue
08 Oct 2009   •   13:51

Autorităţile franceze sunt hotărâte să acorde sprijin Irlandei pentru obţinerea postul de comisar pe domeniul agriculturii în viitoarea Comisie Europeană, arată Irish Times. Cu puţin timp în urmă, autorităţile franceze declarau că intenţionează să susţină România pentru obţinerea acestui post.

"Vrem un comisar care să susţină Politica Agricolă Comună, iar Irlanda este, cu siguranţă, una dintre statele care o susţin. Este adevarat că între Franţa şi Irlanda au existat contacte informale, în ultimele săptămâni", a declarat miercuri un oficial francez. Potrivit publicaţiei irlandeze, devine din ce în ce mai evident că România nu va obţine postul de comisar pe Agricultură.

Sustinerea arătată de autorităţile franceze creşte şansele Irlandei de a obţine portofoliul agriculturii. Totuşi, state precum Marea Britanie vor face tot posibilul ca această funcţie să fie acordată unei alte ţări.

Chiar dacă este considerat un portofoliu de nivel mediu în UE, importanţa agriculturii va creşte semnificativ în următorii ani datorită revizuirii bugetului UE.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close