Antena 3 CNN Externe Rusia a bombardat o școală din Siria. Opt copii au murit

Rusia a bombardat o școală din Siria. Opt copii au murit

Rusia a bombardat o școală din Siria. Opt copii au murit
11 Ian 2016   •   13:22

Opt elevi și învățătoarea lor au fost uciși luni în Siria într-un raid al aviației rusești împotriva unei școli situate într-o localitate ocupată de rebeli în provincia Alep, a afirmat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Opt școlari și învățătoarea lor și-au pierdut viața și alți 20 au fost răniți în cursul unui raid al avioanelor rusești asupra localității Anjara, situată în vestul provinciei Alep", a indicat această organizație.

Pe de altă parte, trei copii au fost uciși de rachete trase de rebeli opozanți președintelui sirian Bashar al-Assad asupra unui cartier din nordul orașului Alep, aflat sub control guvernamental.

Siria este sfâșiată de un război civil, declanșat în 2011. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, desfășoară o campanie aeriană în sprijinul trupelor lui Bashar al-Assad din 30 septembrie, fiind acuzată frecvent că bombardamentele sale țintesc și alte poziții decât cele ale grupării jihadiste Statul Islamic, pe care susține că îl combate. Peste 260.000 de oameni și-au pierdut viața în aproape cinci ani de conflict și câteva milioane de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele.

 

×
Subiecte în articol: Siria Siria razboi siria
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close