Antena 3 CNN Externe Rusia a comasat 4.000 de militari la graniţa Ucrainei cu Crimeea

Rusia a comasat 4.000 de militari la graniţa Ucrainei cu Crimeea

Rusia a comasat 4.000 de militari la graniţa Ucrainei cu Crimeea
Sursa foto: Foto:Russian Military Power/ Facebook
18 Sep 2014   •   15:03

Rusia a comasat aproximativ 4.000 de militari staţionaţi în Crimeea, de-a lungul celor 100 de kilometri de "frontieră administrativă" cu Ucraina, a anunţat armata ucraineană.

"Potrivit informaţiilor noastre, aproape toate unităţile militare ruseşti staţionate în partea de nord a Crimeei ocupate - aproximativ 4.000 de militari - au fost comasate la frontiera administrativă cu Ucraina, cu toate echipamentele şi muniţia", a declarat Andrii Lîsenko, un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

"Aceste unităţi sunt organizate în mici grupuri tactice" de-a lungul acestei frontiere administrative de aproximativ 100 de kilometri, a adăugat el.

În urmă cu două zile, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat o remobilizare a dispozitivului militar al Rusiei în Crimeea, justificate "în mare parte (de) extinderea Districtului Militar (de Sud al Rusiei), în urma integrării Crimeei".

Ministrul a evocat agravarea crizei din Ucraina şi creşterea numărului forţelor străine în apropierea frontierei ruseşti.

Oficialii NATO au anunţat că aproximativ 1.000 de militari ruşi se află în continuare în estul Ucrainei, în timp ce alţi 20.000 rămân comasaţi de-a lungul frontierei ruso-ucrainene.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close