Antena 3 CNN Externe Rusia a impus TAXE VAMALE produselor importate din Republica Moldova

Rusia a impus TAXE VAMALE produselor importate din Republica Moldova

Rusia a impus TAXE VAMALE produselor importate din Republica Moldova
Sursa foto: Foto: euractiv.com
01 Aug 2014   •   08:24

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind introducerea de taxe vamale produselor importate din Republica Moldova, potrivit site-ului oficial de informaţii juridice, informează RIA Novosti.
   
"Guvernul rus introduce taxe asupra produselor importate din (Republica) Moldova la nivelul tarifelor unice ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan)", potrivit unui document publicat pe site joi.
   
Decizia va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare, potrivit agenţiei ruseşti

   
Ministerul rus pentru Dezvoltare Economică a elaborat săptămâna trecută un proiect de decret privind anularea unor scutiri de taxe pentru anumite produse moldoveneşti, ca vin, carne, legume, fructe şi cereale.
   
Moscova a avertizat anterior Chişinăul că ar putea să renunţe la regimul de liber-schimb şi să adopte principiul naţiunii celei mai favorizate în relaţiile sale cu Republica Moldova, în urma ratificării de către moldoveni a Acordului de Asociere cu Uniunea Europană (UE).
   
Rusia şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de crearea unei zone de liber-schimb între Republica Moldova şi UE. Potrivit Moscovei, acest demers ar putea să antreneze un aflux de mărfuri pe piaţa rusească.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Republica Moldova
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close