Antena 3 CNN Externe Rusia a luat o decizie privind Ucraina. Premierul rus Dmitri Medvedev a făcut anunţul

Rusia a luat o decizie privind Ucraina. Premierul rus Dmitri Medvedev a făcut anunţul

Rusia a luat o decizie privind Ucraina. Premierul rus Dmitri Medvedev a făcut anunţul
de S.T.    |    27 Iul 2015   •   17:20

Rusia susține integritatea teritorială a Ucrainei, cu excepția deciziilor din 2014 cu privire la Crimeea, a declarat luni premierul rus Dmitri Medvedev, relatează RIA Novosti și TASS.

Medvedev a făcut această declarație luni, la Ljubljana, într-o conferință de presă cu omologul său sloven, Miro Cerar, care a evidențiat că Slovenia pledează pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

Sancțiunile occidentale afectează deopotrivă domeniul afacerilor din Rusia și Slovenia, dar anularea lor trebuie să pornească de la Uniunea Europeană, având în vedere că sancțiunile au fost instituite de către aceasta, a afirmat șeful guvernului rus, care efectuează o vizită de lucru în Slovenia, țară membră a UE.

"Am reiterat poziția noastră că sancțiunile nu duc la nimic bun. Sancțiunile împiedică dezvoltarea, afectează interesele comerciale legitime ale părților rusă și slovenă", a spus Medvedev, în cadrul conferinței de presă.

În iunie, Consiliul European a extins în mod oficial pentru încă șase luni — până la 31 ianuarie 2016 — sancțiunile împotriva Rusiei, ca urmare a rolului său în criza ucraineană. La 19 iunie, Consiliul Uniunii Europene a confirmat oficial prelungirea sancțiunilor împotriva Crimeii și Sevastopolului până la 23 iunie 2016.

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Rusia Ucraina
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close