Antena 3 CNN Externe Rusia AMENINŢĂ: Cele mai recente sancţiuni ale UE riscă să PUNĂ CAPĂT cooperării

Rusia AMENINŢĂ: Cele mai recente sancţiuni ale UE riscă să PUNĂ CAPĂT cooperării

Rusia AMENINŢĂ: Cele mai recente sancţiuni ale UE riscă să PUNĂ CAPĂT cooperării
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
26 Iul 2014   •   13:58
Ministerul rus de Externe a ameninţat sâmbătă că noile sancţiuni UE, care-i vizează pe şefii serviciilor ruseşti de informaţii din cauza rolului jucat de Rusia în criza din Ucraina, riscă să pună capăt oricărei cooperări în domeniul securităţii, relatează AFP.
UE "a pus în pericol, ca să vorbim clar, cooperarea internaţională în domeniul securităţii", reacţionează cu furie ministerul rus faţă de decizia anunţată sâmbătă de către UE.

Uniunea a anunţat sâmbătă că a extins lista cu oficiali ruşi vizaţi de sancţiuni, pe care se află de-acum şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov, şeful serviciilor de informaţii Mihail Fradkov şi preşedintele cecen Ramzan Kadîrov.
Secretarul Consiliului rus pentru Securitate Nikolai Patruşev, un fost şef al FSB, se află şi el pe această nouă listă.
"Extinderea listei de sancţiuni constituie o mărturie directă a opţiunii ţărilor din UE de a reveni asupra cooperării cu Rusia în domeniul securităţii internaţionale şi regionale", a afirmat Moscova, citând agravarea crizelor din Afganistan, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
Condamnând ceea ce a catalogat drept "măsuri iresponsabile", Rusia a anunţat că este sigură că "asemenea decizii vor fi primite cu entuziasm de către susţinătorii terorismului internaţional".

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close