Antena 3 CNN Externe Rusia are un aliat surpriză în conflictul cu Turcia

Rusia are un aliat surpriză în conflictul cu Turcia

Rusia are un aliat surpriză în conflictul cu Turcia
26 Noi 2015   •   14:55

Acțiunile președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, riscă să atragă lumea într-un nou război, a acuzat joi vicepreședintele irakian Nouri al-Maliki, la două zile după doborârea unui bombardier rus Su-24 de către aviația turcă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

'Erdogan a afirmat că avionul rus a intrat în spațiul aerian (al Turciei) timp de câteva secunde. El uită că avioanele sale încalcă zilnic spațiul aerian irakian și sirian', a reacționat într-un comunicat Maliki, o personalitate șiită influentă, fost premier al Irakului între 2006 și 2014.

'Politicile agresive și standardele duble ale lui Erdogan amenință să atragă lumea într-un nou război', a avertizat vicepreședintele irakian.

Ankara afirmă că aparatul militar rus doborât marți de două avioane de vânătoare turce F-16 se afla în spațiul aerian al Turciei, în timp ce Moscova denunță o 'provocare planificată' și asigură că avionul său a fost lovit în spațiul aerian al Siriei.

Bagdadul a acuzat Turcia de a fi jucat un rol-cheie în apariția grupării extremiste sunnite Statul Islamic, care a ocupat în ultimii doi ani zone extinse din Irak și Siria.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close