Antena 3 CNN Externe Rusia, decizie de ultimă oră privind înarmarea

Rusia, decizie de ultimă oră privind înarmarea

Rusia, decizie de ultimă oră privind înarmarea
26 Oct 2015   •   12:15

Uzinele de asamblare a rachetelor din Rusia au trecut la programul de trei schimburi în contextul creșterii cererii de armament pentru operațiunea din Siria, a relatat în ediția sa de luni publicația financiară Kommersant, citând o sursă din industria militară.

Pentru transportul de armament în portul sirian Tartus, unde Moscova dispune de o bază proprie, marina rusă a cumpărat recent de la armatori turci opt nave de transport, care au fost înscrise rapid pe listele de nave auxiliare pentru a le atribui statut militar, întrucât navele mari de desant rusești nu mai făceau față unui volum atât de mare de echipamente militare.

În acelaşi timp, tot astăzi, Rusia anunţă că trupele siriene au preluat controlul asupra unui segment al principalei autostrăzi a ţării, Damasc-Homs. Astfel, sub controlul insurgenților rămân mai puțin de 10 km din această magistrală auto, relatează luni agenția de presă RIA Novosti, citând o sursă militară.

În prezent, de la Damasc la Homs se circulă pe o rută ocolitoare. Localitățile situate mai la est de Harasta — Jobar și Duma — rămân sub controlul insurgenților, al căror număr este estimat la 7.000 de persoane de forțele guvernamentale siriene.

Armata siriană continuă luni să ducă lupte la periferiile localităților Harasta și Jobar, potrivit RIA Novosti.


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close