Antena 3 CNN Externe Rusia, decizie neașteptată privind relațiile cu Turcia

Rusia, decizie neașteptată privind relațiile cu Turcia

Rusia, decizie neașteptată privind relațiile cu Turcia
29 Aug 2016   •   18:50

Rusia a anulat interdicţia care viza cursele charter cu destinaţia Turcia. Interdicţia era în vigoare din noiembrie anul trecut, când aviaţia turcă a doborât un avion al armatei ruse. Situaţia s-a schimbat după ce preşedintele Erdogan şi-a cerut oficial scuze, potrivit stiri.tv.ro.

Reluarea curselor charter cu destinaţia Turcia a intrat oficial în vigoare duminică, după publicarea pe site-ul guvernului rus a deciziei semnate de premierul Dmitrii Medvedev. Totuşi, vor mai trece câteva zile chiar şi o săptămână până când avioanele cu turiştii ruşi vor ateriza din nou în staţiunile din Turcia.

Există anumite probleme de ordin tehnic şi organizatoric. Însă timpul nu este încă pierdut, mai ales că lunile septembrie şi octombrie erau preferate de cetăţenii ruşi pentru odihnă în Turcia.

Tour-operatorii din Rusia au început deja să vândă sejururi în Antalia, însă recunosc că interesul pentru Turcia nu va fi acelaşi ca în urmă cu un an.

Tensionarea relaţiilor ruso-turce, demonizarea timp de aproape un an de zile a puterii de la Ankara, intens mediatizată de presa subordonată Kremlinului, au creat un sentiment de nesiguranţă în rândul celor care se gândeau la o vacanţă în Turcia.

Tentativa de lovitură de stat şi recentele atacuri teroriste din acestă ţară îi fac pe ruşi să mai aştepte sau să aleagă în continuare alte destinaţii turistice.

Autorităţile de la Moscova susţin că au primit din partea oficialilor turci asigurări şi garanţii de securitate ferme pentru toţi turiştii ruşi care vor veni la odihnă.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin turcia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close