Antena 3 CNN Externe Rusia, gata să examineze 'serios' propunerea lui Hollande de a închide frontiera turco-siriană

Rusia, gata să examineze 'serios' propunerea lui Hollande de a închide frontiera turco-siriană

Rusia, gata să examineze 'serios' propunerea lui Hollande de a închide frontiera turco-siriană
de d.g    |    25 Noi 2015   •   15:18

Rusia este gata 'să examineze serios' propunerea președintelui francez Francois Hollande de a închide frontiera turco-siriană pentru a opri fluxul de combatanți jihadiști, a declarat miercuri ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.
'Suntem gata să examinăm serios această măsură necesară. Mulți spun că dacă închidem această frontieră, vom pune capăt amenințării teroriste din Siria', a afirmat șeful diplomației ruse, adăugând că este vorba despre 'o propunere bună'.

'S-au adunat pe teritoriul turc prea multe elemente care prezintă o amenințare teroristă directă pentru cetățenii noștri', a spus Serghei Lavrov.

Cu același prilej, ministrul de externe rus a declarat că Rusia 'nu va purta război cu Turcia'.

'Nu intenționăm să purtăm război cu Turcia. Relațiile noastre cu poporul turc nu s-au schimbat. Noi avem probleme cu acțiunile actualei conduceri a Turciei', a afirmat șeful diplomației de la Moscova într-o declarație pentru presa rusă, după cum transmite RIA Novosti.

În același timp, Serghei Lavrov a declarat că incidentul de marți, când un avion militar rus a fost doborât de forțele turce, pare să fi fost 'o provocare planificată'.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close