Antena 3 CNN Externe Rusia mobilizează sisteme de rachete antiaeriene la granița cu NATO

Rusia mobilizează sisteme de rachete antiaeriene la granița cu NATO

Rusia mobilizează sisteme de rachete antiaeriene la granița cu NATO
Sursa foto: Foto: Youtube / AD KN
21 Sep 2016   •   15:28

Rusia a anunţat miercuri desfăşurarea a două sisteme de rachete antiaeriene S-400 în regiunea din apropiere de Sankt Petersburg, limitrofă cu cele trei state baltice membre ale NATO (Estonia, Letonia şi Lituania), relatează agenţia EFE.

'Două sisteme antiaeriene noi de tipul S-400 Triumph au fost livrate Forţelor Aeriene şi Forţelor de Apărare Antiaeriană (...) staţionate în regiunea Leningrad', a declarat agenţiei Interfax generalul Igor Mughinov, comandantul districtului militar din sectorul vestic.

Rachetele S-400 - aceleaşi sisteme au fost desfăşurate în Siria în anul 2015 pentru protecţia bazei aeriene Latakia - vor garanta 'apărarea aeriană a flancului de nord-vest' al Rusiei, a mai afirmat generalul rus.

Unităţile din acel district militar vor testa în curând noile sistemele antiaeriene în timpul unor aplicaţii care se vor defăşura într-un poligon militar din regiunea Astrahan, unde se vor efectua exerciţii de tragere asupra unor ţinte aeriene.

Sistemele de ultimă generaţie S-400 sunt o mândrie a industriei ruse de armament şi pot doborî ţinte aeriene - avioane şi rachete de croazieră - de la o distanţă de 250 de kilometri.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close