Antena 3 CNN Externe Rusia vânează banda ?Rambo? cu tancuri şi elicoptere, după atacarea poliţiei

Rusia vânează banda ?Rambo? cu tancuri şi elicoptere, după atacarea poliţiei

Rusia vânează banda ?Rambo? cu tancuri şi elicoptere, după atacarea poliţiei
11 Iun 2010   •   03:58

 

Poliţiştii din orientul îndepărtat al Rusiei au folosit tancuri şi elicoptere, joi, pentru a căuta prin pădurile de conifere şi mlaştini o bandă de răufăcători care au efectuat o serie de atacuri asupra poliţiei.

Numiţi "Rambo ruşi", membrii grupului au împuşcat un poliţist, luna trecută, în oraşul Rakitnoe din regiunea Primorie Krai. Ulterior au mai rănit trei ofiţeri în două atacuri la Spassk.

Liderul bandei este Roman Muromţev, de 32 de ani, fost ofiţer în armată şi veteran al războiului din Cecenia, care a trimis o scrisoare de avertisment poliţiei.

El susţine că populaţia nu mai suportă corupţia şi ilegalitatea forţelor de ordine. Acesta ameninţă că dacă poliţia nu renunţă la metodele criminale, va fi forţat să acţioneze ca răzbunătorul poporului

Răufăcătorii au transformat în fapt ameninţările lor, luna trecută, când au incendiat o secţie de poliţie în Yakovlev, de unde au furat uniforme şi echipament. Oficialii susţin că banda este înarmată cu arme automate, exploziv şi grenade.

Într-un mesaj postat pe net, Muromţev cere ruşilor să se alăture "războiului" contra "răului "poliţiei.

Autorităţile au lansat acum o operaţiune specială- cu vehicule blindate – menită a-l găsi.

Faptele bandei au dus la o mare susţinere populară- un sondaj de opinie arată că 70 procente dintre ruşi descriu membriibandei ca "partizani" şi "Robin Hood".

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close