Antena 3 CNN Externe Rusia vrea imposibilul. "Kremlinul vrea ca Ucraina să NU adere la NATO". Ce îi cere Putin Kievului

Rusia vrea imposibilul. "Kremlinul vrea ca Ucraina să NU adere la NATO". Ce îi cere Putin Kievului

Rusia vrea imposibilul. "Kremlinul vrea ca Ucraina să NU adere la NATO". Ce îi cere Putin Kievului
de O.P.    |    19 Noi 2014   •   10:25

Rusia are nevoie de 'garanții de 100% că nicio țară nu se gândește că Ucraina va putea să adere la NATO', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat BBC, citat de RIA Novosti.

Desfășurarea treptată a forțelor Alianței Nord-Atlantice în apropierea frontierelor Rusiei a suscitat 'neliniște' la Moscova, a spus Peskov, adăugând că prin acțiunile sale NATO încearcă să 'rupă echilibrul de forțe'.

Prin vocea mai multor oficiali ucraineni, Kievul a declarat că ar dori să reia procesul de aderare la NATO, întrerupt în 2010, sub regimul fostului președinte Viktor Ianukovici, care s-a reorientat către Rusia.

După anexarea Crimeii la Rusia, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a suspendat cooperarea cu Moscova și a adoptat o serie de măsuri pe care le-a justificat prin necesitatea de a asigura securitatea țărilor participante. Avioane-radar patrulează constant spațiul aerian al Poloniei și României, iar nave suplimentare au fost trimise în mările Baltică și Mediterană. În plus, Alianța și-a multiplicat exercițiile cu aliații din Europa de Est și a anunțat o creștere a prezenței sale militare permanente în regiune.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close