Antena 3 CNN Externe Ruşii scot asul din mânecă! Un martor-cheie spune că zborul MH17 a fost doborât de un Sukhoi Su-25 ucrainean

Ruşii scot asul din mânecă! Un martor-cheie spune că zborul MH17 a fost doborât de un Sukhoi Su-25 ucrainean

Ruşii scot asul din mânecă! Un martor-cheie spune că zborul MH17 a fost doborât de un Sukhoi Su-25 ucrainean
Sursa foto: Foto: dcclothesline.com
03 Iun 2015   •   14:30

Comitetul de Investigaţii rus l-a identificat pe martorul cheie în ancheta ce vizează prăbuşirea zborului MH17 în regiunea Donetsk, din Ucraina.
Acesta este Evgeny Agapov, un mecanic al avioanelor de luptă, fost angajat în cadrul Forţelor Aeriene Ucrainene.

Bărbatul se află acum sub protecţia totală a a autorităţilor ruse.

"Avem acum dovezile furnizate de un martor ocular, cu toate că mulţi au negat existenţa reală a acestuia. Mai multe canale media au încercat să lanseze supoziţii prin care să distragă atenţia, aşa că am decis să dezvăluim identitatea acestui martor", spune reprezentantul Comitetului de Investigaţii, Vladimir Markin.

Agapov este cetăţean ucrainean şi a fost încadrat până de curând în rândul primei escadrile din brigada tactică de aviaţie a Forţelor Aeriene Ucrainene.

Potrivit lui Markin, Agapov "a traversat din proprie iniţiativă graniţa cu Federaţia Rusă şi şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu autorităţile care conduc ancheta".

Martorul a depus mărturie în faţa investigatorilor şi susţine că la data de 17 iulie 2014, un avion de vânătoare ucrainean, un Sukhoi Su-25, "pilotat de căpitanul Voloshin", a decolat de la baza militară pentru "îndeplinirea unei sarcini militare".

Aeronava de luptă a revenit la bază fără muniţia pe care o avea la bord. Vizibil afectat, Voloshin ar fi spus colegilor săi că avionul ţintă "se afla la locul nepotrivit, în timpul nepotrivit", se arată în depoziţia martorului.

Ulterior, Evgeny Agapov a aflat despre prăbuşirea avionului de pasageri, care aparţinea companiei Malaysian Airlines, în regiunea ucraineană Donetsk, menţionează Markin.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close