Antena 3 CNN Externe Rușii se fac de râs. După atacul remorcherului ucrainean, navele ruse s-au lovit între ele

Rușii se fac de râs. După atacul remorcherului ucrainean, navele ruse s-au lovit între ele

Rușii se fac de râs. După atacul remorcherului ucrainean, navele ruse s-au lovit între ele
26 Noi 2018   •   19:24

În timp ce agresiunea Rusiei în Strâmtoarea Kerci pune în gardă mapamondul în legătură cu securitatea din regiune, internauții ucraineni au depistat că cele două nave rusești „Izumrud” și „Don” s-au lovit între ele. Acest lucru poate fi văzut în pozele publicate în mediul online. O confirmare că cele două vase maritime ruse s-au ciocnit între ele se regăsește și în înregistrările publicate de Statul Major al Ucrainei, unde comandantul de pe „Don” confirmă pentru superiorii săi că a avut loc un „contact” cu colegii de pe „Izumrud”, scrie deschide.md.

Dialog.ua scrie că nava denumită „Don” (cu nr. de înregistrare 406), a început manevra de coliziune cu remorcherul ucrainean „Ianî Kapu”. În timp ce vasul ucrainean a rămas în urmă pe partea dreaptă, tot pe aceeași parte, paralel, se deplasa alt vas rus, „Izumrud” (nr. de înregistrare 354). Astfel, după ce a lovit remorcherul sub steag ucrainean, „Don”, având viteză, a intrat în coliziune cu cealaltă navă rusă, „Izumrud”.

Coliziunea dintre cele două nave rusești nu a apărut în înregistrarea video care face înconjurul lumii - atunci când „Don” lovește din plin remorcherul ucrainean, chiar dacă impactul cu „Izumrud” a avut loc la câteva minute de la prima ciocnire. 

Din pozele publicate în mediul online se vede că nava care aparține „pazei de coastă” a Federației Ruse „Izumrud”, este serios avariată în partea dreaptă. Autoritățile ruse au încercat să astupe gaura făcută de „Don”, acoperind-o cu o bucată de carton, dar din poze reiese că nu prea le-a reușit.

Acum câteva ore, Marele stat Major al Ucrainei a publicat mai multe înregistrări audio dintre comandantul de pe vasul rus „Don” cu superiorii săi. La un moment dat, căpitanul recunoaște că a avut un contact serios cu cealaltă navă rusă „Izumrud”:

Comandantul de pe nava Don:  „Ne-am ciocnit serios cu „Izumrud”

Superior:  „Între voi?”

Comandantul de pe nava Don: Da”.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close