Antena 3 CNN Externe Şapte imigranţi morţi, după un naufragiu în largul coastelor libiene

Şapte imigranţi morţi, după un naufragiu în largul coastelor libiene

Şapte imigranţi morţi, după un naufragiu în largul coastelor libiene
30 Aug 2015   •   19:52

Crucea Roșie din Libia a anunțat că se pregătea de recuperarea a șapte cadavre ajunse pe o plajă după un nou naufragiu în largul coastelor libiene, de unde sute de imigranți încearcă în fiecare săptămână să treacă în Europa, relatează Agerpres.

"Am fost alertați în urmă cu câteva ore în legătură cu faptul că o ambarcațiune a naufragiat și că există cadavre pe plaja Khoms (la circa 120 km est de Tripoli)", a declarat pentru AFP Mohamad Al-Misrati, purtător de cuvânt la Crucii Roșii Libiene (CRL), prezent la fața locului.

"Nu știm câte persoane se aflau pe respectiva ambarcațiune când a naufragiat, însă garda de coastă a început deja operațiunile de salvare pe mare. Noi ne pregătim să recuperăm cel puțin șapte cadavre eșuate pe o plajă", a adăugat el.

Zeci de imigranți au murit joi în largul orașului libian Zuwara, la circa 160 km vest de Tripoli, în urma naufragiului ambarcațiunii lor.

Potrivit lui Misrati, 126 de cadavre au fost recuperate și 198 de persoane salvate, însă "rămân între 50 și 60 de persoane date dispărute".

×
Subiecte în articol: naufragiu Libia imigranti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close