Antena 3 CNN Externe Sarkozy: Preşedintele român este un om de calitate. N-am refuzat deloc să vorbesc cu el

Sarkozy: Preşedintele român este un om de calitate. N-am refuzat deloc să vorbesc cu el

Sarkozy: Preşedintele român este un om de calitate. N-am refuzat deloc să vorbesc cu el
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Noi 2010   •   16:17

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a respins, sâmbătă, supoziţiile conform cărora ar fi refuzat să vorbească, după fotografia de familie a summit-ului NATO, cu şeful statului român, Traian Băsescu, informează Mediafax.
   
 "Am decis să fiu amabil, mai ales faţă de o jurnalistă din România şi vă spun că nu am refuzat deloc să-i vorbesc. Eram la fotografia de grup şi după aceea au fost dineuri şi reuniuni şi cred că am vorbit de vreo 15 ori cu preşedintele român, care este un om de mare calitate, pe care îl apreciez foarte mult", a declarat Sarkozy, la Lisabona, în timpul unei conferinţe de presă.
   
El a fost întrebat despre schimbul de replici dintre el şi Băsescu, de vineri după-amiază, după fotografia de familie.

 

   
De asemenea, Sarkozy a afirmat că România trebuie să respecte regulile în interiorul UE şi că Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie nu a fost inţiat de Paris.
   
 "România este o ţară prietenă, este o ţară francofonă, pe care vrem să o ajutăm neapărat, însă, ca şi pentru Franţa, şi pentru România există reguli în Europa, care trebuie respectate. Procedura de verificare declanşată de Comisia Europeană pentru România, ca şi pentru Bulgaria, nu a fost iniţiată de Franţa. Deci, nu am nicio problemă legată de preşedintele român. Dimpotrivă", a mai spus Nicolas Sarkozy.
   
Preşedintele Traian Băsescu a avut, vineri după-amiază, la summitul NATO de la Lisabona, la scurt timp după momentul fotografiei de grup a şefilor de stat şi de guvern prezenţi, un scurt schimb de replici cu omologul francez, Nicolas Sarkozy.
   
Momentul a fost suprins de la distanţă de camerele TV, astfel încât dialogul celor doi preşedinţi nu se aude, însă în imagini se vede că cei doi gesticulează în timpul discuţiei.
   
Preşedintele Băsescu are programată o declaraţie de presă, sâmbătă, în jurul orei 17.45, ora României.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close