Antena 3 CNN Externe Şase poliţişti, răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Cairo

Şase poliţişti, răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Cairo

Şase poliţişti, răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Cairo
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
20 Aug 2015   •   08:43

Şase poliţişti au fost răniţi joi dimineaţă, la Cairo, într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat o clădire a serviciilor de securitate, situată în suburbia nordică Shubra al-Kheima, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, citat de DPA.

Atacatorul a parcat maşina lângă o clădire a Securităţii Naţionale, după care a fugit cu o motocicletă care îl urma, a precizat ministerul.
   
Explozia, care a putut fi auzită în întreg oraşul, a avariat faţada clădirii, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.
   
Ministerul de Interne a afirmat că zona este verificată minuţios, iar autorităţile depun eforturi pentru a-i prinde pe autorii atacului.
   
Forţele de securitate egiptene au fost vizate în mod repetat de militanţii islamişti. Atacurile s-au extins din Peninsula Sinai spre Cairo după ce armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohammed Morsi, la jumătatea anului 2013.
   
Autorităţile acuză adesea mişcarea Fraţii Musulmani a lui Morsi de comiterea unor acte de terorism în Egipt, însă organizaţia islamistă susţine că desfăşoară doar proteste paşnice.
   
Securitatea Naţională, poliţia secretă egipteană, a jucat un rol important în acţiunile de combatere a mişcării islamiste, care au vizat mii de activişti. Sute de membri a grupării au fost de asemenea ucişi în confruntări cu poliţia, inclusiv în cursul protestelor.
 

×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close