Antena 3 CNN Externe Scandal monstru în Germania. Sute de copii, membri ai unui cor religios dirijat de fratele unui fost Papă, abuzați fizic și sexual

Scandal monstru în Germania. Sute de copii, membri ai unui cor religios dirijat de fratele unui fost Papă, abuzați fizic și sexual

Scandal monstru în Germania. Sute de copii, membri ai unui cor religios dirijat de fratele unui fost Papă, abuzați fizic și sexual
Sursa foto: Foto: Pixabay
09 Ian 2016   •   22:27

Cel puțin 231 de copii, care cântau într-un cor condus de fratele fostului papă Benedict, au fost abuzați, spune un avocat.

Abuzurile s-au întins pe o perioadă de aproape 40 de ani, a afirmat avocatul Ulrich Weber, angajat să investigheze acuzații de tortură, abuz sexual și fizic.

Corul, înființat în anul 975, are o tradiție îndelungată în Germania, iar potrivit avocatului unul din trei membri a fost abuzat.

Principalul vinovat este Johann Meier, directorul școlii pe lângă care a funcționat corul, perioada vizată fiind între 1953 și 1992.

Avocatul a spus că Georg Ratzinger, fratele fostului papă Benedict, nu ar fi știut de ceea ce se întâmplă. Georg a condus corul între 1964 și 1994.

Dintre foștii membri ai Corului din Regensburg, cel puțin 40 au mărturisit că au fost abuzați sexual, de la simple atingeri în zonele intime, până la violuri.

Ancheta nu a fost finalizată.

×
Subiecte în articol: Germania copii abuz
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close