Antena 3 CNN Externe Scandal în Ungaria! Soțiile unor politicieni din partidul lui Orban au primit fonduri UE pentru agricultură

Scandal în Ungaria! Soțiile unor politicieni din partidul lui Orban au primit fonduri UE pentru agricultură

Scandal în Ungaria! Soțiile unor politicieni din partidul lui Orban au primit fonduri UE pentru agricultură
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Apr 2017   •   19:55

Zeci de politicieni din Fidesz, partidul aflat la guvernare în Ungaria, şi soţiile lor au primit în anul 2016 fonduri europene pentru agricultură, în ciuda faptului că nu au experienţă în domeniu, relatează blikk.hu, citat de Adevărul.

Potrivit datelor prezentate de Blikk, soţia parlamentarului Fidez László L. Simon, care lucrează ca antrenoare de fitness, a primit 23,7 milioane de forinţi (aproximativ 76.000 de euro). În prealabil, ea cumpărase de la stat 278 de hectare de teren arabil, pentru care a plătit circa 922.000 de euro. La rândul său, soţia parlamentarului Fidesz István Horváth a primit 21 de milioane de forinţi (aproximativ 67.500 de euro).

Blikk scrie că i-a solicitat politicianului să explice cum soţia sa, care predă limba engleză, a intrat în domeniul agriculturii, însă nu a primit niciun răspuns. În acest timp, nevasta parlamentarului Erik Bánki, licenţiată în drept, a primit 18,5 milioane de forinţi (circa 59.000 de euro) în 2016, iar cea a parlamentarului Balázs Győrffy - 9,9 milioane (aproape 32.000 de euro). Fonduri europene în valoare de 11,3 milioane de forinţi (circa 36.000 de euro) a primit şi soţia lui Sándor Farkas, şi el parlamentar Fidesz, însă în acest caz lucrurile stau uşor diferit, menţionează sursa citată, având în vedere că aceasta este expertă în agricultură.


 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close