Antena 3 CNN Externe Scandal la Atena, după ce preşedintele Comisiei Europene a spus că vrea "feţe cunoscute" la conducerea Greciei

Scandal la Atena, după ce preşedintele Comisiei Europene a spus că vrea "feţe cunoscute" la conducerea Greciei

Scandal la Atena, după ce preşedintele Comisiei Europene a spus că vrea "feţe cunoscute" la conducerea Greciei
Sursa foto: Foto: euobserver.com
13 Dec 2014   •   13:17

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că preferă să vadă "feţe cunoscute" la conducerea Greciei, stârnind critici vehemente din partea opoziţiei elene, în contextul crizei politice de la Atena, scrie AFP.
   
Invitat joi seară la o emisiune a postului austriac ORF III, Juncker a declarat că nu vrea să vadă forţe politice extremiste ajunse la putere în Grecia. Întrebat despre partidul Syriza (stânga radicală), Jean-Claude Juncker a spus că nu vrea să se refere la vreo formaţiune în mod special.
   
"Dar aş prefera ca Grecia să fie guvernată de oameni care să aibă inimă pentru cei săraci, care sunt numeroşi, dar care să înţeleagă şi procesul politic european. Aş prefera să văd feţe cunoscute în ianuarie", a afirmat preşedintele Comisiei Europene.
   
Însă declaraţiile au atras replici vehemente în Grecia.
   
"Este vorba de o provocare la adresa Greciei", a declarat sâmbătă Panos Skourletis, purtătorul de cuvânt al Syriza, principalul partid de opoziţie. "Este o ingerinţă grosolană în dezbaterea politică din Grecia", în contextul profilării posibilităţii alegerilor anticipate la începutul anului 2015, a adăugat Skourletis.
   
"Juncker voteză cu Samaras", titrează sâmbătă cotidianul Avghi, apropiat de formaţiunea Syriza.
   
George Katrougalos, eurodeputat Syriza, a cerut demisia lui Jean-Claude Juncker.
   
Premierul conservator grec Antonis Samaras a avansat votul în Parlament pentru desemnarea preşedintelui Greciei. În cazul unui eşec în alegerea preşedintelui, există riscul convocării legislativelor anticipate, care ar putea propulsa la putere partidul radical Syriza.

×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker Grecia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close