Antena 3 CNN Externe Schulz: Berlusconi, care "a scăpat Italia de sub control", ar putea reveni la putere

Schulz: Berlusconi, care "a scăpat Italia de sub control", ar putea reveni la putere

Schulz: Berlusconi, care "a scăpat Italia de sub control", ar putea reveni la putere
Sursa foto: Foto: newnotizie.it
de M.Z.    |    21 Feb 2013   •   16:30

Silvio Berlusconi, care "a scăpat Italia de sub control" când era premier, ar putea reveni la putere, i-a avertizat joi preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, pe italieni, informează AFP.

"Silvio Berlusconi a scăpat de sub control Italia cu acţiunea sa guvernamentală iresponsabilă şi escapadele personale. Sunt multe în joc în urma alegerilor viitoare. Este vorba mai ales despre a nu sabota încrederea pe care ţara a câştigat-o cu (premierul în exerciţiu) Mario Monti", a declarat social-democratul german pentru cotidianul Bild, înainte de scrutinul legislativ italian de duminică şi luni.

"Am mare încredere în alegătorii şi alegătoarele din Italia că vor face o alegere bună pentru ţara lor", a subliniat Schultz.

Cancelarul german Angela Merkel şi membrii Guvernului s-au abţinut să ia partea vreunui partid la alegerile italiene, al căror rezultat este incert, mulţumindu-se să laude bilanţul Guvernului Monti.

Potrivit ultimelor sondaje, coaliţia de centru-stânga condusă de Pier Luigi Bersani beneficiază de un avans de numai 2,5 - 4,5 puncte faţă de dreapta lui Silvio Berlusconi.

În iulie 2003, pe când era deputat european, Martin Schulz a fost insultat de către Berlusconi. Acesta, la vremea respectivă premier, l-a invitat să joace "rolul unui Kapo" într-un film despre nazişti.

Aceste afirmaţii au fost făcute în Parlamentul European şi au produs o emoţie puternică în Germania.

Citeşte şi Condamnaţii pentru evaziune fiscală, sprijin pentru Berlusconi în cursa electorală






×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close