Antena 3 CNN Externe Se fac demersuri în Olanda pentru acceptarea aderării României la Schengen

Se fac demersuri în Olanda pentru acceptarea aderării României la Schengen

Se fac demersuri în Olanda pentru acceptarea aderării României la Schengen
09 Ian 2018   •   10:37

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat luni, la Haga, pentru a discuta cu şeful diplomaţiei olandeze, Halbe Zijlstra, despre aderarea României la Schengen şi relaţiile între cele două ţări în plan european.

Potrivit unui comunicat al MAE remis marţi, cei doi oficiali au mai discutat despre stadiul avansat al relaţiilor economice şi despre elementele centrale aflate în acest moment pe agenda europeană, printre care Cadrul financiar multianual, viitorul Uniunii Europene şi politica comună de apărare, în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru din 2019.

În opinia ministrului Negrescu, discuţiile au fost constructive şi reprezintă un pas important în strategia Guvernului de a promova viitoarea preşedinţie a Consiliului UE.

„Olanda este un important partener economic al României şi trebuie ca aceste bune relaţii să existe şi la nivel politic. Un subiect important aflat pe agendă a fost aderarea ţării noastre la Schengen şi de ce acest lucru trebuie să fie un element de interes pentru Olanda. România respectă de mulţi ani toate criteriile pentru a adera la spaţiul Schengen. Este timpul să fim clari şi să cerem partenerilor noştri să respecte reglementările europene aprobând aderarea noastră la acest mecanism", a declarat Victor Negrescu.

„Aderarea României este un drept. Mesajul Comisiei Europene şi al multor ţări europene partenere este clar: România trebuie primită în Schengen. Nu mai avem ce şi de ce aştepta", a afirmat Negrescu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Schengen Olanda aderare România
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close