Antena 3 CNN Externe Secretele Coreei de Nord. Patru lucruri neștiute despre ţara aflată sub dictatură

Secretele Coreei de Nord. Patru lucruri neștiute despre ţara aflată sub dictatură

Secretele Coreei de Nord. Patru lucruri neștiute despre ţara aflată sub dictatură
Sursa foto: FOTO: Agerpres
26 Sep 2017   •   16:58

Coreea de Nord este descrisă ca fiind o țară izolată şi total lipsită de accesul la tehnologia secolului 21. Statisticile sunt greu de obtinut şi sunt bazate, de cele mai multe ori, pe estimări, explică BBC.

Trei milioane de telefoane mobile ar putea părea o cifră considerabilă, dar pentru o ţară cu 25 de milioane de locuitori, procentul este foarte mic: aproximativ una din zece persoane are acces la un telefon mobil. 

Bărbaţii din Coreea de Nord sunt  mai scunzi. Poate suna ca un mit urban, dar există unele cercetări care sugerează că bărbaţii din Coreea de Nord sunt în medie mai scunzi decât cei sud-coreeni. 

Drumurile din Coreea de Nord sunt proaste. Imaginile de propagandă prezentate de regimul de la Phenian arată lumii existenţa unor autostrăzi şi şosele largi, curate, neocupate de trafic, dar în afara oraşului este o altă poveste. Coreea de Nord are în jur de 25.554 km de drumuri, conform cifrelor din 2006, dar doar 3% sunt de fapt pavate, ajungând la o distanţă de 724 km.

Până în 1973, Coreea de Nord şi Coreea de Sud au fost relativ pe acelaşi palier în privinta bunăstării. De atunci, Coreea de Sud a început să se transforme într-unul dintre cei mai importanţi producători industriali din lume, companii precum Samsung şi Hyundai devenind nume de uz casnic la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord dictatura secrete
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close