Antena 3 CNN Externe Şeful Eulex în Kosovo anunţă o anchetă "aprofundată" în urma unor acuzaţii de corupţie

Şeful Eulex în Kosovo anunţă o anchetă "aprofundată" în urma unor acuzaţii de corupţie

Şeful Eulex în Kosovo anunţă o anchetă "aprofundată" în urma unor acuzaţii de corupţie
Sursa foto: Foto: blog.centruminicjatyw.org
30 Oct 2014   •   20:54

Şeful Misiunii europene de Poliţie şi Justiţie (Eulex) în Kosovo Gabriele Meucchi a declarat joi că acuzaţiile cu privire la fapte de corupţie formulate împotriva a trei oficiali din cadrul Misiunii vor face obiectul unei "anchete aprofundate", scrie AFP.
   
"Luăm aceste acuzaţii foarte în serios", a declarat diplomatul italian într-o conferinţă de presă, la Priştina.
   
Acuzaţiile formulate de către procurorul britanic Maria Bamieh contra procurorului-şef al Misiunii, ceha Jaroslava Novotna, şi unui fost judecător Eulex, italianul Francesco Florit, vor face obiectul "unei anchete aprofundate".
   
Acuzaţiile "nu vor fi ignorate", a insistat el în această primă conferinţă de presă organizată după ce Bamieh a făcut aceste dezvăluiri marţi, în presa ocală şi pentru AFP.
   
Eulex, care are în prezent 1.500 de angajaţi, a fost creată în 2008, la câteva luni după ce Kosovo şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia, cu mandatul de a se ocupa de dosarele considerate prea sensibile pentru justiţia locală.
   
Răspunzând marţi întrebării AFP dacă are suspiciuni întemeiate potrivit cărora oficiali de rang înalt din cadrul Eurlex au acceptat mită pentru a clasa dosare delicate, Bamieh a răspuns pozitiv.
   
Ea i-a acuzat atât pe Novotna şi Florit, cât şi pe procurorul canadian Jonathan Ratel că au acceptat mită din mediul kosovar pentru a clasa dosare. În plus, Bamieh l-a acuzat pe Ratel că a încercat să o împiedice să dezvăluie aceste informaţii.
  

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close