Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov face anunțul care potolește spiritele: Rusia nu va declanșa război împotriva Turciei

Serghei Lavrov face anunțul care potolește spiritele: Rusia nu va declanșa război împotriva Turciei

Serghei Lavrov face anunțul care potolește spiritele: Rusia nu va declanșa război împotriva Turciei
Sursa foto: Foto:Agerpres
25 Noi 2015   •   15:02

Doborârea avionului militar rus de către armata turcă este o "provocare planificată", acuză ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, dând asigurări că Rusia nu intenţionează să intre în război cu Turcia

"Avem dubii serioase că este vorba de un incident neintenţionat; credem că este vorba de o provocare planificată", a declarat Serghei Lavrov după o convorbire cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

"Dar nu intenţionăm să declanşăm război împotriva Turciei", a subliniat şeful diplomaţiei ruse, conform ziarului Washington Post.

Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, iar o grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria anunţase că au fost împuşcaţi mortal. Moscova a anunţat însă că unul dintre piloţi a fost salvat.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Rusia turcia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close