Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi, un nou scandal: cină cu judecătorul ce va decide asupra imunităţii sale

Silvio Berlusconi, un nou scandal: cină cu judecătorul ce va decide asupra imunităţii sale

Silvio Berlusconi, un nou scandal: cină cu judecătorul ce va decide asupra imunităţii sale
Sursa foto: silvio berlusconi
03 Iul 2009   •   14:31

Silvio Berlusconi este prins în mijlocul unui nou scandal după ce s-a aflat că a luat cina cu un judecător care va decide asupra legii ce îi acordă imunitate.
Berlusconi a iniţiat controversatul document la puţin timp după ce a fost ales premier pentru a treia oară, la alegerile generale de anul trecut. Acesta garantează imunitate în faţa procuraturii pentru cei mai importanţi oficiali ai puterii: el însuşi ca premier, preşedintele Italiei şi preşedinţii celor două camere ale parlamentului.

Acum s-a aflat că Berlusconi s-a întreţinut acasă la judecătorul curţii constituţionale italiene Luigi Mazzella. Această instanţă este aşteptată să dea un verdict asupra legalităţii actului normativ în această toamnă.
La întâlnire s-au mai aflat colegului lui Mazzella, Paolo Maria Napolitano, dar şi ministrul Justiţiei Angelino Alfano, care a trimis legea în Parlament, iar după aprobare a fost denumită Legea Alfano .
Membrii opoziţiei şi-au exprimat furia legată de întâlnirea privată, apreciind că imparţialitatea curţii constituţionale a fost compromisă iremediabil.

?Nu vom şti niciodată dacă viitoarea decizie a curţii constituţionale a fost rezultatul unei evlauări independente totale sau fructul unei cine cu carbonara ,? aprecia Antonio Di Pietro, fost procuror anti-corupţie şi şeful partidului de opoziţie Italia Valorilor. El a cerut demisia ambilor judecători şi a ministrului Justiţiei.
Judecătorul din centrul controversei s-a apărat de acuzaţiile de conflict de interese şi a declarat că l-ar invita bucurs pe premier la cină din nou. El afirma că această întâlnire nu a fost prima şi nu va nici ultima cu ?vechiul prieten? Berlusconi, apreciind că este dreptul său să invite prietenii oricând doreşte.
Mazzella a denunţat ?barbaritatea? ştirilor despre eveniment.
Berlusconi a fost subiectul a numeroase acuze de corupţie şi conflicte de interese de când a intrat în politică în anii 90. El fie a fost achitat de câteva pe baza unor legi adoptate de propriul guvern fie acuzaţiile au fost retrase după ce faptele s-au prescris.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi conflict de interese
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close