Antena 3 CNN Externe Simțea ceva umflat în stomac. Medicii credeau că e însărcinată, dar se înșelau amarnic. Fata era virgină. Ce au putut să scoată din abdomenul ei

Simțea ceva umflat în stomac. Medicii credeau că e însărcinată, dar se înșelau amarnic. Fata era virgină. Ce au putut să scoată din abdomenul ei

Simțea ceva umflat în stomac. Medicii credeau că e însărcinată, dar se înșelau amarnic. Fata era virgină. Ce au putut să scoată din abdomenul ei
Sursa foto: Foto: rallyforriley.me
26 Aug 2016   •   14:11

O tânără de 18 ani a ajuns de urgență la medic. Avea abdomenul umflat, iar medicii au presupus imediat că este însărcinată. Nimic mai greșit. Fata era virgină, iar doctorii au fost șocați de ceea ce au descoperit în urma investigațiilor medicale.

Riley avea un exces de lichid în abdomen, iar ganglionii limfatici erau măriți. Toate acestea erau cauzate de un cancer ovarian în stadiul trei.

Medicii au supus-o imediat pe fată unei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta formațiunea canceroasă de 12 centimetri care se afla în abdomenul ei. Doctorii au fost nevoiți să efectueze o histerectomie totală.

Histerectomia totală este o intervenție chirurgicală ce constă în scoaterea uterului împreună cu colul uterin din cavitatea abdominală.

„Sper ca povestea mea să inspire și să ajute alte persoane care se confruntă cu probleme similare”, a mărturisit tânăra.

Ucigașul tăcut

Cancerul ovarian este principala cauză de deces în urma afecțiunilor ginecologice, în Statele Unite, ocupând locul 5 în clasamentul cazurilor de cancer fatale în rândul americancelor.

Ca majoritatea formelor de cancer, și cel ovarian acționează în tacere, iar atunci când apar primele semnale evidente este, de obicei, prea târziu. Pentru că simptomele bolii sunt subtile, vagi, cancerul ovarian poate fi numit, pe bună dreptate, ucigașul tăcut.

Femeile merg la doctor și solicită un test Papanicolau, crezând că, în felul acesta, se testează și pentru cancerul ovarian, însă nu este așa. Această analiză identifică starea de sănătate a colului uterin, favorizând diagnosticul într-un stadiu incipient.

Vedeți aici care sunt simptomele cancerului ovarian

×
Subiecte în articol: cancer cancer ovarian
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close