x close

Fii alături de noi!

Gripa face ravagii, în apropierea României. Situaţia este critică

de 06 Feb 2016   •   18:04
Gripa face ravagii, în apropierea României. Situaţia este critică 127
Foto: Freeimages
În regiunea transnistreană se înregistrează o situaţie nefavorabilă a îmbolnăvirilor de viroze şi gripă. Numărul bolnavilor este în creştere, a fost înregistrat şi un deces din cauza complicaţiilor provocate de gripă, iar administraţia autoproclamată a regiunii apreciază că situaţia este aproape de cea critică, iar rata îmbolnăvirilor în această săptămână a depăşit 40%, comparativ cu datele de săptămâna trecută, scrie adevarul.ro.

În săptămâna curentă, au fost înregistrate peste 5 mii de cazuri de viroze şi 24 de cazuri de gripă. Angela Munteanu, specialist al Centrului de igienă şi epidemeologie din regiune, citată de postul de televiziune „Pervîi pridnestrovskii”, a spus că se înregistrează trei tipuri de gripă AH1N1, AH3N2 şi B, prevalează cazurile de infecţii cu virusul AH1N1. Medicul a apreciat că anume acest tip de gripă dă cele mai mari complicaţii, iar din cauza pneumoniei provocată de acest virus a decedat o femeie din Bender. Acesta este primul caz de deces din cauza complicaţiilor de gripă înregistrat în acest sezon în regiunea transnistreană. Potrivit specialistului din regiune, nivelul critic de îmbolnăviri va fi înregistrat peste 1-2 săptămâni, iar ulterior acesta va fi în descreştere.
poza

Actualitate

Dezbatere publică de doar câteva ore pe ordonanța privind cărţile scrise în penitenciar

Proiectul de ordonanță de urgență al Ministerului Justiției, care prevede scăderea a 20 de zile din pedeapsa deținuților care scriu cărți, nici bine nu a intrat în dezbatere publică că deja s-a...

28 Iun 2016  •  01:20

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Dietă record! Ozana Barabancea vrea să slăbească 50 de kilograme

Dorinică să fie din nou în formă, după ce a ratat acest lucru la prima încercare, Ozana Barabancea este decisă să scape cât mai repede de 50 de kilograme.

27 Iun 2016  •  23:08

sati