Antena 3 CNN Externe Solar Impulse are nevoie de 20 de milioane de euro pentru a încheia înconjurul lumii

Solar Impulse are nevoie de 20 de milioane de euro pentru a încheia înconjurul lumii

Solar Impulse are nevoie de 20 de milioane de euro pentru a încheia înconjurul lumii
29 Iul 2015   •   10:41

Avionul Solar Impulse are nevoie de încă 20 de milioane de euro pentru a-și încheia istoricul înconjur al lumii, suspendat în prezent din cauza defecțiunilor la baterii, a anunțat marți serviciul de presă al misiunii, scrie Agerpres.

Cele 20 de milioane constituie 'o primă estimare', a declarat Bertrand Piccard, unul dintre cei doi piloți elvețieni ai avionului, într-un interviu apărut în cotidianul britanic The Guardian. Suma ar urma să acopere salariile a 150 de persoane și să asigure logistica și materialele pentru încă un an.

Solar Impulse este în prezent blocat într-un hangar al Universității Hawaii, la jumătatea traseului în jurul lumii, urmând să decoleze în aprilie 2016, după repararea bateriilor, avariate grav în timpul zborului dintre Nagoya (Japonia) și Hawaii, periplu record de cinci zile și cinci nopți. Înainte de avaria din Hawaii, misiunea Solar Impulse, care debutase în luna martie la Abu Dhabi, trebuia să se încheie la începutul lui august.

Echipa Solar Impulse a calculat un buget anual de 20 de milioane de euro pentru 2015 și acum tot atât pentru 2016, pentru a acoperi costul acestei epopei, asigurat de sponsori și mecena privați.

'Cred că prima parte a proiectului a avut un asemenea succes încât nu va fi greu să găsim bani', apreciază Bertrand Piccard care s-a întors în Europa alături de celălalt pilot, Andre Borschberg. Echipa poartă acum o insignă pe care scrie 'See you in 2016'.

×
Subiecte în articol: avion
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close